Det finns flera goda skäl att göra värnplikt. Men ersättningen är inte särskilt god. Även om ersättningen är låg så finns det goda möjligheter att spara pengar under tiden som tjänstgöringen pågår. I detta inlägg ger vi dig som ska göra värnplikt tips på hur du kan aktiespara under tiden.

Värnplikt är en god erfarenhet och du gör nytta i arbetet med att göra Sverige tryggare och säkrare. En anledning till att många tvekar på att göra värnplikt är att ersättningen är låg. Ersättningen uppgår till 4 400 kronor per månad och i slutet av tjänstgöringen får du en skattefri klumpsumma på drygt 39 000 kronor. För att frigöra pengar som du kan avsätta för aktieköp kan du exempelvis sälja tandguld genom Diamantbrev, vilket kan ge en god ersättning. För dessa pengar kan du köpa aktier som kan ge utdelning under tiden du gör din värnplikt.

Så frigör du pengar för aktieköp under värnplikten

Med hänsyn till att mat, husrum och logi är betalt under värnplikten kan du placera din månatliga ersättning på börsen. Om du vill ha ett ännu större sparande bör du sälja tandguld, smycken eller andra inventarier som kan inbringa pengar. Det är många som har tandguld hemma och inte tänker på att det kan vara värderat till en ansenlig summa pengar. Dessa pengar kan du med fördel investera på börsen.