I en krigs- eller krissituation är det viktigt att kunna ta tillvara det omgivningarna erbjuder. Var finns det rent vatten? Hur gör du upp en eld och var finns det bränsle? Kan du bygga ett skydd att tillfälligt bo i?

Inom försvaret värdesätts skogen högt eftersom här finns det resurser och möjligheter till kamouflage. Därför är det bra att både kunna mycket om naturen, exempelvis vad som är ätbart, hur du navigerar i skogen och vad som är lämpligast som bränsle. Det är också viktigt att kunna hantera redskap och verktyg för att ta vara på resurserna, som till exempel en kedjesåg eller en röjsåg. Du hittar det mesta inom skog och trädgård på Rembutiken där du smidigt kan beställa allt du behöver för att förbereda dig inför militärutbildningen.

Lär dig vad naturen har att erbjuda

Om du ska göra lumpen eller vill satsa på en yrkeskarriär inom militären finns det många yrkesutbildingar som har olika krav och kvalifikationer. För dig som vill vistas mycket i skogen kan du till exempel utbilda dig till jägarsoldat eller dragonsoldat. Det innebär tuffa utmaningar men är både givande och spännande, och du får med sig massor av kunskaper som du även kan tillämpa i vardagen, exempelvis vid en kris.