Det är många som tar med sig jobbet hem efter arbetsdagens slut och att göra det kan få negativa konsekvenser på hälsan. Det är många som känner sig stressade på grund av jobbet även när de är lediga. För att kunna koppla av när du är ledig kan det vara en bra idé att göra trevliga och roliga saker. Att laga en god middag och njuta av den tillsammans med ett riktigt bra vin är fantastiskt. På vinoteket.se kan du beställa massor med olika viner. Olika viner passar till olika råvaror och det kan vara kul att testa lite olika viner tillsammans med mat. Du kan på vinoteket.se bland annat beställa temalådor.

Prioritera vila när du är ledig

Att jobba inom det militära kan vara påfrestande och för att du ska fungera och må bra behöver du återhämtning. För att kunna återhämta dig bra kan du ägna dig åt olika fritidsintressen, det är viktigt att kunna koppla av och koppla bort jobbet. Du kan med fördel göra upp planer för din fritid för att ha något roligt att se fram emot. Förutom att ägna dig åt saker som du tycker är trevliga är det en bra idé att ha sunda vanor. Att träna och motionera, meditera och att ha en bra kosthållning är bra saker som gör att din kropp mår bättre. Det är även viktigt att du prioriterar din sömn. Sömnen är en väldigt viktig komponent för att ha en bra hälsa. Om du är väldigt aktiv på jobbet kan du göra motsatsen när du är hemma, det vill säga att ta det lugnt och inte vara lika fysisk aktivt. I fall du har ett stillasittande jobb ska du däremot försöka vara mer fysiskt aktiv på fritiden. Om du inte vet vad du tycker är roligt att göra eller inte har några fritidsintressen kan du testa nya saker för att hitta din grej.

Ha en privat telefon

Det är dock viktigt att ha en bra balans mellan aktiviteter och vila. Det är inte heller bra att ha ett fullspäckat schema på fritiden där du inte hinner stanna upp. Det kan vara en fördel att ha en privat mobil istället för att använda jobbtelefonen även när du är hemma. När du kan släppa jobbet när du är ledig och få den återhämtning och vila som du behöver kommer du även att prestera bättre på jobbet efter din ledighet.